Lokacije Povpraševanje
Pravila zbiralne akcije
Pravila zbiralne akcije

Pravila zbiralne akcije

Spoštovani otroci, starši in vsi občani, ki želite sodelovati v akciji,

v času od 7. - 24. oktobra 2019 organizira podjetje Surovina d.o.o., družba Zeos (v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki) in Radio City v sodelovanju z osnovnimi šolami na Koroškem ter vami, veliko nagradno akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (v nadaljevanju OEEO), ki smo jo poimenovali

»»NI DEBATE – V SUROVINO DAJTE STARE APARATE!«.

Kaj bomo zbirali?

K električno elektronski opremi spadajo vse aparature, ki jih lahko priključimo na električno omrežje in vsa oprema, ki se napaja na baterije. Akcija zbiranja bo potekala po sistemu točkovanja in sicer:
 1. VELIKI GOSPODINJSKI APARATI__________________ 200 TOČK
  (hladilniki, zamrzovalne skrinje in omare, štedilniki, pralni stroji, sušilni stroji, pomivalni stroji, električni radiatorji, mikrovalovne pečice..)
 2. TELEVIZORJI IN RAČUNALNIŠKI MONITORJI________ 90 TOČK
  (TV aparati in računalniški monitorji)
 3. MALI GOSPODINJSKI APARATI ___________________ 70 TOČK
  (sesalniki, električno orodje, tiskalniki, računalniki, mikserji, radio aparati, likalniki, ocvrtniki, likalniki, razni mlinčki, elektronske tehtnice, električne metle..)
 4. DROBNI APARATI _____________________________ 50 TOČK
  (telefoni, GSM aparati, električne igrače, MP3, brivniki, feni, tipkovnice, miške, polnilci, el. ščetke, USB,…)
 5. SIJALKE ______________________________________ 10 TOČK
 6. ODPADNE BATERIJE___________________________ 1 TOČKO

POTEK AKCIJE za šole

Akcija bo potekala od 7. oktobra 2019 na vseh OŠ na območju Koroške, ki so pristopile k akciji in se še vedno tudi lahko prijavijo. Učenci bodo zbirali OEEO na šolah po navodilih učiteljev koordinatorjev. Šola, ki bo zbrala največ točk, bo kot zmagovalka prejela nastop znanega slovenskega estradnika! Ker je na šolah različno število učencev, bo nagrajena z nastopom tudi šola, ki bo zbrala največ odpadnega materiala po učencu, tako da bosta nagradi podeljeni kar dve.
Zadnji dan zbiranja je 24. oktober, zaključek akcije pa bo 25. oktober 2019, z objavo rezultatov na Koroškem Radiu.

POTEK AKCIJE za občane

Pomagajte vašim otrokom, da zberejo čim več odpadne opreme in dobijo kot zmagovalna šola koncert znanega slovenskega estradnika! Pobrskajte po predalih, kleteh, garažah, v službi… V kolikor imate večji aparat vas prosimo, da ga pripeljete na naše enote Surovina d.o.o.:
- PE Radlje, Mariborska cesta 44, 2360 Radlje ob Dravi,
- PE Ravne, Dobja vas 188, 2390 Ravne na Koroškem,
- PE Slovenj Gradec, Pameče 163, 2380 Slovenj Gradec

vsak dan od ponedeljka do petka od 7.00 do 18.00 ure in v soboto od 8.00 do 12.00 ure. Aparat oddate in poveste kateri šoli namenjate točke. Vsak četrtek bodo med vami, ki boste prinesli odpadno opremo na naš zbirni center, na Koroškem Radiu, izžrebali občana ter ga obdarili z malim gospodinjskim aparatom Gorenje.

Prosimo bodite pazljivi pri prinašanju te odpadne opreme, ker nekatere ob razbitju vsebujejo nevarne snovi.

Akcija bo medijsko zelo podprta, dogajanje bodo dnevno spremljali znani moderatorji na Koroškem Radiu.

HVALA, da boste pomagali pri ozaveščanju naših najmlajših rodov in nas samih o pomembnosti zbiranja in recikliranja odpadkov za lepši jutri!