Lokacije Povpraševanje
Odpadna električna in elektronska oprema
Odpadna električna in elektronska oprema

Odpadna električna in elektronska oprema

Zbiranje odpadne električne in elektronske opreme ima zadnja leta vedno večji pomen. V podjetju Surovina smo vključeni v različne sheme, kjer prevzemamo hladilnike in zamrzovalne naprave, velike gospodinjske aparate, male gospodinjske aparate, televizorje, monitorje in sijalke.

Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO) je najhitreje rastoči tok odpadkov, ki raste kar trikrat hitreje kot povprečni tok odpadkov. Ob tem pa v razvitih državah že danes letno nastane kar med 17 in 20 kg odpadne električne in elektronske opreme na prebivalca. Zbiranje odpadne električne in elektronske opreme ima zato zadnja leta vedno večji pomen. Vse skupine teh odpadkov prevzemamo na naših enotah ali po zbirnih centrih širom Slovenije.

Ni debate – v Surovino dajte stare aparate!

Akcija »Ni debate – v Surovino dajte stare aparate!«, ki jo organiziramo skupaj s podjetjem Zeos, je namenjena osveščanju osnovnošolcev in širše javnosti o pomenu ločenega zbiranja odpadne električne in elektronske opreme. V določeni regiji tri tedne zbiramo vse, kar je priključeno na elektriko in kar se napaja z baterijami. Najboljše šole nagradimo s koncertom znanega slovenskega glasbenika, občane pa s praktičnimi nagradami. Skozi igro nam uspe v kratkem času zbrati tudi od 200 do 300 ton odpadne električne in elektronske opreme. Najbolj pa smo ponosni na to, da nam je v teh letih skozi igro uspelo ozavestiti številne mlade, ki širijo svoje znanje naprej.

V kategorijo OEEO odpada spadajo:

Hladilniki in zamrzovalniki

Mali gospodinjski aparati

Sijalke

Baterije

Veliki gospodinjski aparati

Televizorji, monitorji in računalniki

Naj vaši odpadki
postanejo naša skrb!

Imate vprašanje? Pišite nam.

   Pošljite povpraševanje