Lokacije Povpraševanje
Odkup barvnih kovin – odkup bakra, odkup medenine, odkup aluminija, odkup svinca, odkup cinka.
Odkup barvnih kovin – odkup bakra, odkup medenine, odkup aluminija, odkup svinca, odkup cinka.

Odkup barvnih kovin

Ljudje vsako leto odvržemo na tone odpadkov, kosovnih odpadkov, kovin in drugih odpadnih surovin. To počnemo in ob tem se sploh ne zavedamo, kako nevarno je lahko to za naše okolje. Nevarne snovi se vsrkajo v tla, v prst in onesnažijo vodo. Zavedati se je potrebno, da dolgoročno gledano to ne bo več tako šlo. Našim zanamcem bomo s takšnim ravnanjem zapustili onesnažen planet s slabšimi pogoji za življenje. Tudi odkup barvnih kovin pomembno prispeva k zmanjšanju onesnaževanja z odpadnim materialom iz barka, medenine, aluminija, svinca in cinka.


Odpadni baker

Baker je rdečkasta kovina oziroma kemijski element, ki ga v periodnem sistemu najdemo pod imenom Cu. Baker je izredno dobro kovna in mehka kovina, ki se uporablja na različnih področjih vsakdanjega življenja. Primeren je za električne žice, električne vodnike, vodovodne napeljave, kovance, kiparstvo, elektromagnete, motorje in tudi za glasbene naprave. Baker se lahko pojavi v obliki odpadne bakrene pločevine, odpadne bakrene žice, odpadne bakrene žgane žice, odpadnega bakrenega kabla ter podobno. Pri odkupu odpadnega bakra igra pomembno vlogo kvaliteta le-tega. Ta se deli na ekstra kvaliteto, 1. kvaliteto, 2.kvaliteto, 3. kvaliteto. Ekstra kvaliteta pomeni odpadni baker brez vseh primesi – sem spada, na primer čista bakrena žica. Stopnje kvalitete bakra se ločijo glede na to, koliko primesi vsebuje

.  


Odpadni aluminij

Je zelo lahka kovina, ki jo najdemo v periodnem sistemu pod oznako Al. Aluminij je uporaben predvsem v gradnji infrastruktur in v letalstvu. Velik preboj je doživela že z Napoleonom, saj je veljala za dragocenejšo kovino kot je zlato. Aluminij je ena izmed kovin, ki po reciklaži ne izgubijo svojih lastnosti. Te se namreč v celoti ohranijo in zato bi bila škoda, da odpadnega aluminija ne bi pripeljali v naše poslovne enote Surovine. Tudi odpadni aluminij se pri odkupu ocenjuje glede na kakovost kovine same. Tukaj igra vlogo, ali je odpadna kovina čista ali so dodane kakšne primesi. Deli se na trdi aluminij, mehki aluminij 1. kvalitete, mehki aluminij 2. kvalitete, ostružke in aluminijevo žguro.

Odpadna medenina

Medenina je zlitina bakra in cinka. Medenina je cenjena predvsem zaradi lepe barve in sijaja. Najpogosteje se uporablja za grla žarnic, vijake, tulce za naboje, vodovodne pipe, cevi in predvsem tudi za izdelavo nakita. V srednjem veku je veljala medenina za luksuzno kovino – iz nje so izdelovali tudi nagrobne plošče. Enako kot prejšnji dve barvni kovini se tudi medenina deli glede na kvaliteto, in sicer odkupujemo valjano medenino, zbiralno, ostružke in tudi medenino v kosih.


Druge odpadne kovine

V to kategorijo spadajo kosi brona, svinec in cink.
Bron je ime za zlitino bakra s kositrom, aluminijem, svincem, berilijem, manganom, železom in nikljem.
Svinec je težka in strupena kovina, ki lahko zelo škodi našemu okolju, zato je bolje, da se odkupu izdelkov, ki vsebujejo svinec pozanimate v našem podjetju Surovina.
Cink je kovina, ki se uporablja pri galvanizaciji jekla.


Kako poteka odkup barvnih kovin

V kolikor imate odpadne barvne kovine že zbrane, se obrnite na naše podjetje. Kontaktirate nas lahko preko našega elektronskega naslova ali s pomočjo naše telefonske številke. V kolikor imate večje količine odpadnih kovin, se bomo najprej dogovorili za ogled vaše odpadne kovine, saj bomo le tako lahko določili kvaliteto in kvantiteto. Kot smo že omenili pri odkupu odpadnih kovin štejeta kvaliteta in kvantiteta odpadne surovine. Na podlagi kvalitete in kvantitete lahko določimo primerno ceno. Fizične osebe lahko prinesete odpadne kovine na vam najbližjo enoto, kjer bomo material prevzeli, ocenili in vam izplačali dogovorjen znesek. Več informacij lahko dobite s klicem na naše podjetje Surovina.


Zakaj odkup barvnih kovin?

Zaradi vedno večje produkcije odpadnih materialov bomo po nekaterih napovedih že leta 2030 zasuti z odpadki. Statistika kaže, da se bo količina odpadkov povečala za 300 milijonov letno. Naše podjetje Surovina si prizadeva za čistejšo okolje in boljšo prihodnost. Zato stremimo k temu, da mislimo in delujemo zeleno. Na letnem nivoju zberemo in za ponovno snovno ter energijsko predelavo obdelamo več kot 260.000 ton različnih odpadnih materialov, med katerimi so tudi barvne kovine. V kolikor ste podjetje in imate v lasti večje količine barvnih kovin za odkup, pokličite naše podjetje Surovina. Skupaj se bomo dogovorili za ogled vaših odpadnih barvnih kovin in kvaliteti ter kvantiteti primerno določili ceno. Že danes lahko naredite nekaj za okolje. Pokličite nas!

Naj vaši odpadki
postanejo naša skrb!

Imate vprašanje? Pišite nam.

   Pošljite povpraševanje