Lokacije Povpraševanje
Proizvodnja trdnega goriva
Proizvodnja trdnega goriva

Trdno gorivo iz odpadkov; naj vaši odpadki postanejo energija

Predelava v trdno gorivo je rešitev za tiste odpadke, ki niso primerni za nadaljnjo reciklažo oziroma snovno predelavo. Mednje vključujemo plastiko, papir, karton, les, tekstil in druge gorljive materiale. Tovrstni način predelave nenevarnih odpadkov v trdno gorivo, predstavlja alternativo odlaganju odpadkov, s čimer kot ekološko osvečeno podjetje zmanjšujemo negativne vplive na okolje.

Naše trdno gorivo je primerno za sosežig v cementnih pečeh, termoenergetskih objektih in toplarnah, pri njegovi proizvodnji pa se vedno prilagodimo zahtevam prevzemnika. Oddaja tovrstnega alternativnega goriva slednjim sicer še vedno predstavlja strošek, vendar nam hkrati omogoča ničelno odlaganje odpadkov.

V razvojni enoti podjetja Surovina z inovacijami, razvitimi na podlagi lastnih raziskav, iščemo in utiramo nove poti za energetsko izrabo odpadkov. Za inovacijo priprave trdnega goriva iz nenevarnih odpadkov smo prejeli srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice in srebrno priznanje Gospodarske zbornice Slovenije.

Naj vaši odpadki
postanejo naša skrb!

Imate vprašanje? Pišite nam.

   Pošljite povpraševanje