Lokacije Povpraševanje

Z mehkimi veščinami do več doktorandov v gospodarstvu

09.11.2020

Maribor, 9. november 2020 – V oktobru se je na Univerzi v Mariboru pričel spletni tečaj mehkih veščin. Tečaj je nastal v sklopu projekta OUTDOC, v katerem kot partner iz gospodarstva sodeluje tudi Surovina. Namen tega sodelovanja je izboljšati zaposlitvene možnosti doktorandov in prispevati k njihovemu zaposlovanju v gospodarstvu. Ob spletnem tečaju bo ponujeno tudi mentoriranje in predavanja strokovnjakov.

V spletni tečaj je vključenih deset mehkih veščin, ki so po mnenju delodajalcev iz vzhajajočih ekonomskih sektorjev najpomembnejše v procesu zaposlovanja. Prednost tega tečaja je oblikovanje vsebin v skladu s potrebami delodajalcev, kar zagotavlja, da bodo študenti pridobili kar najbolj pomembna znanja. Osrednji fokus tečaja je na vzhajajočih ekonomskih sektorjih, v katerih bodo v prihodnjih letih nastala številna nova delovna mesta.
Poleg spletnega tečaja bo študentom omogočena udeležba na dodatnih aktivnostih, kot so mentoriranje s strokovnjaki iz mednarodno uveljavljenih podjetij, coaching ter ogled podjetij. Aktivnosti se bodo izvajale v več jezikih in sicer v angleščini, slovenščini, nemščini, španščini in romunščini, s čimer bodo sodelujoči dobili izkušnjo medkulturnega sodelovanja. Po koncu programa se bo nekaj študentov udeležilo tudi enomesečne mobilnosti pri sodelujočih podjetjih.

Projekt OUTDOC je del sheme Erasmus+, s katero želi Evropska komisija spodbuditi izmenjavo izkušenj in znanja med univerzami in podjetji. V njem sodelujejo partnerji iz Španije, Slovenije, Nemčije in Romunije, koordinira pa ga Univerza v Salamanci.
 
DODATNE INFORMACIJE: Slavko Dvoršak,
Spletna stran projekta:  https://outdoc.usal.es/
 

Naj vaši odpadki
postanejo naša skrb!

Imate vprašanje? Pišite nam.

   Pošljite povpraševanje