Lokacije Povpraševanje

Slavnostni podpis pogodbe

26.01.2016

V petek 22. januarja 2016 se je na uradnem obisku v Sloveniji  mudil premier Madžarske Viktor Orbán. Spremljala ga je do sedaj največja, več kot stočlanska delegacija madžarskih gospodarstvenikov, ki so obisk izkoristili za navezavo novih poslovnih stikov s slovenskimi potencialnimi partnerji.

Ob tej priložnosti sta Gospodarska zbornica Slovenije in Agencija SPIRIT Slovenija organizirali poslovno srečanje slovenskih in madžarskih gospodarstvenikov, s katerim želijo spodbuditi in okrepiti poslovno sodelovanje med državama. Udeležence srečanja sta nagovorila tudi predsednika vlad Madžarske in Republike Slovenije, Viktor Orbán in dr. Miro Cerar.

Na osnovi preteklega uspešnega sodelovanja Gorenja Surovine z družbo Green Energy 2013 Budapest, na področju priprave visokokvalitetnih alternativnih goriv iz odpadkov, smo slavnostno podpisali pogodbo o nadaljnjem sodelovanju. Naše  partnerstvo obsega dobavo 60.000-120.000 ton alternativnih goriv letno.

Z omenjenim partnerstvom, ki pokriva dobavo alternativnih goriv iz držav Slovenije, Hrvaške in Srbije, kjer deluje naša družba skupaj z odvisnimi družbami, bomo zastavili nadaljnji mejnik našega delovanja in s tem utrdili našo vodilno vlogo v Srednji in Centralni Evropi na področju proizvodnje visoko kvalitetnih alternativnih goriv iz odpadkov.

Naj vaši odpadki
postanejo naša skrb!

Imate vprašanje? Pišite nam.

   Pošljite povpraševanje