Lokacije Povpraševanje

Otvoritev nove linije za izdelavo trdnega goriva iz odpadkov

01.01.2012

Z veseljem vas seznanjamo, da je podjetje Gorenje Surovina v sklopu industrijskega kompleksa na Teznem v Mariboru odprlo novo linijo za izdelavo trdnih goriv iz odpadkov. Proizvodnja trdnih goriv iz odpadkov je prva tovrstna investicija v zasebnem sektorju v Sloveniji, ki celovito rešuje problem energetsko bogatih lahkih frakcij iz industrije in jih predeluje v trdna goriva. Tako pridobljena goriva se energetsko izrabljajo v cementarnah in termoelektrarnah, ki imajo pridobljena dovoljenja za sosežig.

Linija, ki je deležna sredstev za sofinanciranje razvojno-raziskovalnih projektov iz evropskih skladov (program RIP), predstavlja pomemben razvojni korak za družbo Gorenje Surovina.

Kljub deževnemu vremenu nas je s svojim prihodom na otvoritev razveselilo mnogo gospodarstvenikov iz Slovenije, poslovnih partnerjev iz tujine in zaposlenih. Linijo vredno 2 milijona evrov so simbolično predali namenu predsednik uprave Gorenja gospod Franjo Bobinac, generalni direktor Direktorata za javne službe in investicije na Ministrstvu za okolje in prostor, gospod Bojan Dejak, direktor TIA, gospod Franc Gider in direktor Gorenja Surovine, gospod Jure Fišer.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za obisk in vzpodbudne besede ob otvoritvi, za nas zelo pomembnega projekta.

otvoritev_nove_linije.jpg

Naj vaši odpadki
postanejo naša skrb!

Imate vprašanje? Pišite nam.

   Pošljite povpraševanje