Lokacije Povpraševanje

Obvezno poročanje o embalaži vseh, ki dajejo na slovenski trg embalažo

22.01.2019

Na podlagi sprememb Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, ki so stopile v veljavo s 1.1.2018 bodo najkasneje do 31. 3. 2019 morali prvič poročati na ARSO  brez izjem vsi, ki dajejo embalažo v promet na slovenski trg in niso plačniki okoljskih dajatev (OD).
Obveznost vodenja evidence o embalaži dani v promet na trg RS so sicer od začetka preteklega leta dolžna voditi vsa podjetja, ki dajejo embalažo v promet, brez količinske omejitve, torej tudi tista, ki na letni ravni na trg dajo manj kot 15 ton embalaže.
 
Navedeno pomeni, da je praktično skoraj vsako podjetje iz naslova novih obveznosti dolžno voditi evidenco embalaže dane na trg RS ter na podlagi slednje do 31.3.2019 na ARSO oddati ustrezno poročilo.
Gre za precej kompleksno področje, ki je podjetjem, ki se srečujejo s to tematiko v večini nepoznano. Podjetje Gorenje Surovina je kot družba za ravnanje z odpadno embalažo že desetletje strokovnjak na tem področju. Na tem področju nudimo predavanja, v katerem celovito zajamemo tako vse obveznosti podjetij, kot razlago njihovega izpolnjevanja s praktičnimi primeri in nasveti. V kratkem bomo objavili razpored predavanj.
 
Na posnetku je intervju z vodjo pravne službe podjetja Gorenje Surovina d.o.o., ga. Ajdo Pleterski,  kjer boste zvedeli veliko zanimivega o obveznostih vodenja evidenc o embalaži.

 

Naj vaši odpadki
postanejo naša skrb!

Imate vprašanje? Pišite nam.

   Pošljite povpraševanje