Lokacije Povpraševanje

Koncert skupine The Stroj v reciklažnem centru Gorenje Surovina

06.08.2012

Spoštovani,

v okviru Evropske prestolnice kulture Vas vabimo na koncert skupine The Stroj, ki bo 24. avgusta 2012 ob 20. uri v Gorenje Surovina - Reciklažnem centeru na Teznem (Lahova 40) v Mariboru.

The Stroj je sprva navduši kot tolkalska zasedba, z inštrumenti kot so odpadni plastični in kovinski sodi, odsluženi strojni deli ter različna delovna orodja. Prve spremembe v zvoku se zgodijo leta 2007, ko se menja večina članov prvotne zasedbe The Stroj, skupina pa začne načrtovati nove inštrumente ter se loti raziskovanja kymatike, materialne vizualizacije zvoka s pomočjo različnih tekočin, ognja ter snovi v prahu. Danes zvok The Stroja še vedno temelji na izrazitih in kompleksnih ritmičnih strukturah ter značilnem zvoku tolkal in zvočnih strojev lastne izdelave, nadgradijo pa ga z elektronsko manipuliranimi terenskimi posnetki, starimi elektronskimi inštrumenti, različnimi električnimi napravami in orodji ter ženskim vokalom.

Ob neposredno fizičnih ter udarnih glasbenih nastopih je The Stroj prepoznaven tudi po spektakularni pirotehniki ter nastopih na nenavadnih prizoriščih kot so kamnolomi, rudnik, predelan mestni avtobus ter različni industrijski objekti. Nastop v Mariboru ne bo izjema, saj se bo zgodil v našem reciklažnem centru Gorenje Surovina. V kolikor bo slabo vreme, bo koncert prestavljen na soboto 25. avgusta.

Začutite, občutite ta utrip z nami!

Naj vaši odpadki
postanejo naša skrb!

Imate vprašanje? Pišite nam.

   Pošljite povpraševanje